Domain szolgáltatás

Mit jelent a domain szó?

A domain egy internetes cím, egy egyedi internetes azonosító, mely lehetővé teszi számunkra, hogy a webes böngészőbe beírva megjelenjen számunkra a kívánt tartalom.

Nincsen saját domain nevem, mit tegyek?

Domain név igénylése előtt célszerű a beregisztráltatni kívánt domain nevet ellenőrizni, hogy elérhető-e még regisztrációra, tehát hogy “szabad-e” még.

.HU domainek esetén itt tudja ellenőrizni a domain foglaltságát.

Nemzetközi domainek esetén javasoljuk itt ellenőrizni a domain foglaltságát.

Ha már megtaláltuk a számunkra leginkább tetsző szabad domain nevet, úgy a megfelelő domain igénylő lap kitöltése, és a szükséges dokumentumok megküldése után a regisztrációt elindítjuk. Bővebb információt a domain regisztrációról és annak folyamatáról itt található.

Saját név szervert szeretnék használni az igényelt domain névhez. Van erre lehetőség?

A domain regisztráció elindításakor – függően attól, hogy milyen végződtetést választunk – előfordulhatnak olyan esetek, amikor már a domain igény beadásakor szükséges, hogy a domaint kezelni kívánó név szerver tartalmazzon minden, a domain működéséhez szükséges beállítást. Amennyiben Ön saját név szervert kíván a domain névhez igénybe venni, kérjük, hogy a domain igény benyújtása előtt a domain beállításait ellenőrizze – így elkerülhető például a domain név regisztrációjának regisztrációs ellenőrzési folyamat miatti csúszása.