Domain regisztráció

Cégünk 2005 óta hivatalos akkreditált .HU domain regisztrátor.

2009-ben domain regisztrációs szolgáltatásunkat bővítettük, így elérhetővé váltak ügyfeleink számára a .EU-s illetve nemzetközi [GTLDS-s (.COM, .NET, .ORG, .INFO, stb.)] domain nevek is.

Mikor és miért van szükség saját domain névre?

Sokszor és sokan kérdezik, hogy miért van szükségük domain névre, hiszen ők csak egy e-mail címet, vagy csak egy weboldalt szeretnének. Domain névre mind a kettő esetében szükség van:

  • E-mail esetében: domain névnek hívjuk a @ utáni részt. Ha nincs @ utáni rész, akkor nincs mire eljuttatni az elektronikus levelet, így nem is tud működni.
  • Weboldal esetében: domain névnek hívjuk a weboldalnak azt az elektronikus címét, amit egy-egy böngészőben a címsorba begépelve megtaláljuk a keresett weboldalt. Tehát például cegem.hu, vagy azennevem.hu. Fontos, hogy a domain név előtt bejegyzések (mint például www, shop, butik, blog, webshop, stb.) sem tudnak működni a domain nélkül, tehát például egy webshop.cegem.hu csak akkor tud technikailag működni, ha a cegem.hu domain név már be van jegyezve.

Domain regisztrációval illetve fenntartással kapcsolatos díjakról itt találhatsz bővebb tájékoztatást.

A nálunk regisztrált illetve fenntartott domain nevek esetében a domain nevekhez szükséges név szervereket díjmentesen biztosítjuk.

Domain regisztrációhoz, illetve a domain tulajdonosi illetve adminisztratív adataiban történt változás esetén szükséges formanyomtatványunkat innen tudod letölteni.