Weboldal készítés

Van egy mondás, miszerint domain létezik weboldal nélkül, de weboldal nem létezik domain nélkül – tehát ahhoz, hogy a világhálón meg tudjon jelenni az általunk megjelentetni kívánt weboldal (legyen szó egy privát blogról, egy képmegosztó oldalról, cégünk tevékenységeit hirdető weboldalról) kell egy domain név.

Amikor már meg van a kiválasztott domain nevünk, már akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy az adott domainhez milyen weboldal kinézet “illik”.

Vegyünk példának mondjuk egy férfias, markáns domain nevet, mint például a feketeauto.hu. Ehhez a domainhez miután meghalljuk olyan skint (kinézet, sablonkinézet, design) képzelünk el, amin kiemelkedő szerepe van az autóknak, és akár a sötét színeknek is. Ha ezzel szemben, megnyitván a weboldalt egy cukorkaszínű virágos oldal jönne be, szerintem sokan nem tudnánk, hogy most tényleg jó helyen járunk, vagy esetleg elírtuk a weboldal címét, amit meg akartunk látogatni 🙂

Általánosságban elmondható, hogy vannak az egyszerűen, akár a weboldal tulajdonosa által egyszerűen kezelhető weboldalak – illetve vannak az egyedileg elkészített, nem sablon alapján működő weboldalak, melyet legtöbbször kizárólag egy adott fejlesztő csapat tud kezelni, módosítani, aktualizálni.

Az egyszerűbben – akár általad is – kezelhető weboldalakat úgynevezett weboldal motorok hajtják. Ilyenek például:

  • Joomla
  • Drupal
  • WordPress
  • Coppermine

Természetesen maguknak a “motoroknak” a feltelepítése és verziókövetése nem egyszerű feladat, ebben nyújtunk mi neked segítséget!