Elektronikus levelezés – E-mail

Milyen e-mail címeket választhatók?

Bármilyen (.hu, .com, .net, .org …stb) már bejegyzett domain név lehet az e-mail cím @ utáni része! Egy e-mail cím formátuma általában nev@cegnev.hu, vagy nev@fantazianev.hu, esetleg
nev@csaladnev.hu. Amennyiben nem rendelkezik saját domain névvel, és nem is akar regisztrálni, akkor tudunk biztosítani az ön számára nev@cegnev.avpms.hu formátumú levélcímeket is. Az e-mail címek beállításait webes felületen keresztül kényelemesen elvégezhetik.

Hogyan érhetjük el a leveleinket?

Leveleik a webes felületen keresztül a világ minden pontjáról elérhetőek. A rendszer kialakításakor külön figyelmet fordítottunk a nem biztonságos munkaállomásokról (nyilvános terminálok, internet kávézók) történő bejelentkezések kezelésére. Mindezek mellett nem kell lemondaniuk kedvenc levelezőprogramjukról sem. A Microsoft Outlook, Outlook Express, Netscape, Mozzilla ..stb. programokkal továbbra is elérhetik leveleiket. A standard POP3 elérés mellett kínálunk POP3-SSL elérést is, aminek használatával a szerver és a felhasználó közötti adatforgalom 128 bites titkosítással zajlik, tovább növelve ezzel levelezésük védelmét

Mi a Mail szerver (levelező szerver, avagy a bejövő levelek kiszolgálója)?

Annak a szerverszámítógépnek az elérhetősége, amelyen keresztül ön alapestben elektronikus levelezését bonyolíthatja. Bizonyos szolgáltatások igénybevétele esetén ez ettől eltérő is lehet.

AVPMS levelezőszerver neve:
mail.avpms.hu

Mit jelent a jelszó, miért szükséges?

Ön bejelentkezési azonosítója mellett jelszavával is azonosítja magát – erre azért van szükség, mert így többszintű védelemben részesülnek személyes adatai és levelei egyaránt. Mivel a bejelentkezési azonosítóval szemben a jelszót ön szabadon megváltoztathatja kollégáink közreműködése nélkül, ezzel szavatoljuk azt is, hogy a jelszó ismeretének hiányában önön kívül senki – még a szolgáltató alkalmazottai se – olvashassák el leveleit.

A jelszót megváltoztatására szolgál a hivatalos weboldalunk (www.avpms.hu) címlapjáról is elérhető webmail kliens program. Amennyiben bejelentkezik, akkor az OPCIÓK menüpont alatt meg tudja változtatni belépési kódját. Javasoljuk, hogy jelszavát időről időre változtassa meg, és a jelszó ne legyen túl könnyen kitalálható. Használjon benne kis- és nagybetűket, valamint számjegyeket is.

Ha aktuális jelszavát elfelejtette, kérheti új jelszó készítését. Ehhez az előfizetői szerződésen található azonosítójelét kell bediktálnia.